Een blog maken

Een blog maken

Over email marketing lees je een volgend artikel. Laten we beginnen bij blogs. Vind je het leuk om blogs te schrijven en wil je nu daarom je eigen blogsite openen? Dat is geen probleem. Het is zeer eenvoudig om een blogsite te creëren. Daarnaast kun je op verschillende manieren geld verdienen met je blog. Wij vertellen je over het maken van je eigen blog, hoe je er geld mee kunt verdienen en geven enkele voorbeelden van bloggers die geld verdienen met hun blogsites.

Een eigen blog creëren

Als je een eigen blog wil creëren, dan heb je een platform nodig. Er zijn verschillende platforms beschikbaar, maar een zeer populair blogplatform is WordPress. Een dergelijke site is namelijk gebruiksvriendelijk en kan geheel gratis opgezet worden. Deze site is bovendien ook ideaal voor gebruikers die geen ICT-achtergrond hebben en daarom ook geen HTML-codering kennen. Je kunt een WordPress blogsite geheel gratis openen. Echter, de gratis versie heeft minder functionaliteiten dan de betaalde variant. Ook ziet de domeinnaam van de gratis variant er kinderachtig uit: JouwBlog.WordPress.com. Investeer daarom in een domeinnaam en webhosting. Het personaliseren van de blog is ook eenvoudig, omdat er zowel betaalde als gratis thema’s beschikbaar zijn. Je kunt daarnaast gebruik maken van enorm veel gratis plugins. Nadat je de blog hebt gecreëerd en gepersonaliseerd, kijk je naar de mogelijkheden om er geld mee te maken.

Geld verdienen met je eigen blog

Als je geld wil verdienen met je eigen blog, dan zijn er verschillende manieren. Een manier waar veel beginners voor kiezen is om advertenties op de blog te verkopen. Echter, deze manier kan averechts werken, omdat je hierdoor minder bezoekers kunt krijgen. Een succesvollere manier is om jouw expertise en kennis gratis te delen, waardoor je bezoekers aantrekt. Je bouwt vervolgens vertrouwen op bij hen door een regelmatige stroom aan bruikbare content beschikbaar te stellen. De bezoekers kun je ook maken tot e-mailabonnees. Hierna bied je hen betaalde producten of diensten aan die hen kunnen helpen. Voilà! Nu verdien je geld met je blog. Bij het creëren van content is het echter wel belangrijk om te kiezen voor artikelen die veel bezoekers aantrekken. Aan de hand van het aantal bezoekers kun je zien welke artikelen hen ’t meeste aantrekken, zodat je daar verder op kunt borduren. Je kunt ook gebruik maken van “affiliate marketing” waardoor je niet je eigen producten hoeft te verkopen en je aan de hand van commissie je geld verdient.

Bekende bloggers

We hebben je verteld over enkele manieren om geld te verdienen met je blog. Misschien denk je nu dat je niet veel geld kunt verdienen door te bloggen. Dit is echter helemaal niet waar. Kijk bijvoorbeeld naar Harvey Levin. Hij is de oprichter van de bekende site TMZ. Hier vind je roddels over beroemdheden. Met deze website verdient deze blogger enorm veel geld. De inkomsten worden voornamelijk gegenereerd door advertenties op de site. TMZ verkoopt daarnaast ook koopwaar zoals truitjes. Ook de bekende site The Huffington Post, die door Arianna Huffington en Kenneth Lerer is opgericht, verdient veel geld. Dit geld wordt voornamelijk verdiend door middel van display-advertenties.