Het verkopen van items per opbod via eBay

Het verkopen van items per opbod via eBay

Hoe je online geld kan verdienen is eigenlijk vrij simpel. Zo kan je gemakkelijk geld verdienen door spullen te veilen via eBay. Of het nou gaat om meubels, boeken of platen, designertassen of keuken items, waarschijnlijk heb jij ook spullen in je huis waar je eigenlijk vanaf wilt.

Vanaf 1995 groeide het internationale eBay en dit is nog steeds het bekendste online veilinghuis. Ook de meeste andere veilingsites zoals het Nederlandse marktplaats zijn in het bezit van eBay. In de laatste jaren is er opnieuw een sterke toename van het kopen en verkopen van uiteenlopende goederen, waarom er niet van profiteren?

De voordelen van veilen op eBay

Klanten die jouw product op waarde schatten= goede opbrengst

Het feit dat het aantal zeer tevreden verkopers en kopers op eBay toeneemt is in de eerste plaats te danken aan het omvangrijke aanbod. Op eBay is alles te vinden en dat maakt simpelweg dat iedereen er kan slagen. Voor verkopers is het een groot voordeel dat je via eBay in contact kan komen met een internationaal publiek dat de items die jij aanbiedt zeker op waarde weten te schatten, wat je geld oplevert.

Geen tussenpersoon

Als je besluit iets te verkopen via eBay betaal je plaatsingskosten en een verkoopcommissie, maar daar staat tegenover dat je op een goede opbrengst kan rekenen en dat je een klantenkring kan opbouwen. Als je het leuk vindt is het op deze manier mogelijk om een eBay winkel te hebben. Zo zijn er verschillende succesverhalen bekend van mensen die soms zelfs fulltime verkopen via eBay.

Veilen op eBay: hoe het werkt

Oké, je bent overtuigd en je gaat spullen veilen via eBay. Voor degenen die bekend zijn met de ins en outs van online veilingen is het misschien gesneden koek, maar de meeste online veilingen worden gedaan met opbod. Hierbij bepaald de verkoper de startprijs en vervolgens wordt er door de geïnteresseerde kopers een steeds hogere prijs geboden. Van tevoren is vastgesteld hoe lang de veiling duurt en de bieders hebben dit in hun scherm staan, zo wordt er naar het einde van de veiling toe een steeds hogere prijs geboden en vaak wordt er op het allerlaatste moment nog een bod gedaan. De duur van een veiling op eBay is afhankelijk van het product dat je verkoopt.

Een aantal tips voor succesvol veilen

Als je verkoopt binnen een tijdszone, zorg dan dat het tijdstip dat je veiling afgelopen is op zondagavond valt. Veel mensen zijn dan thuis en in de gelegenheid een mooi laatste bod te doen. Timing is sowieso belangrijk, houdt rekening met feestdagen en eventueel ook vakanties.

Maak goede foto’s van je items, zorg dat mensen weten waar ze op bieden. Maak foto’s met een witte achtergrond en goed licht. Zeker wanneer het om duurdere stukken gaat heb je veel meer succes met een goede foto.

Kortom, de mogelijkheid om online jouw spullen te veilen en er een goede prijs voor te maken ligt binnen handbereik.