Hoe een e-book schrijven en online verkopen?

Hoe een e-book schrijven en online verkopen?

Online geld verdienen is een ideale manier om genoeg geld binnen te halen om de rekeningen te kunnen betalen en aan de andere kant de vrijheid te hebben om zelf je uren in te delen. Er zijn verschillende manieren om online je geld te verdienen, zoals online foto’s verkopen of het schrijven en verkopen van een e-book. In dit artikel beschrijven we hoe je een e-book kunt schrijven en kunt verkopen.

Waarom een e-book schrijven?

Je schrijft niet alleen een e-book om mensen over iets te informeren, maar het kan je ook helpen om namen en e-mailadressen te verzamelen voor de promotie van je uiteindelijke dienst of product. Met dit idee worden e-books dan ook vaak gratis weggegeven omdat je er een naam en e-mailadres voor in de plaats terugkrijgt. Een e-book is niets meer dan een digitaal boek wat je kunt downloaden en eventueel kunt uitprinten.

Hoe schrijf je een e-book?

Het is geen hogere wiskunde dat je eerst een onderwerp moet bedenken. Waar moet het e-book over gaan? Heb je een onderwerp bedacht, maak dan direct een inhoudsopgave van je e-book. Op deze manier heb je duidelijk welke informatie je in het boek wilt verwerken. Houd het leuk en overzichtelijk en probeer niet je boek af te raffelen. Rome is ook niet in een dag gebouwd. Schrijf dan ook bij voorkeur elke dag een stukje in plaats van in een dag een heel e-book. Spelfouten moet je vermijden. Lees je e-book dan ook helemaal na, maar laat het vooral ook nog doorlezen door een kritische vriend. Alleen dan weet je of je verhaal foutloos en goed leesbaar is. Is het tekstueel in orde, dan is het tijd om aan een aantrekkelijk uiterlijk te denken. Denk hierbij aan een overzichtelijke opmaak en een uitnodigende cover. Je wilt mensen overtuigen om je e-book te kopen.

Een e-book verkopen

Voordat je je e-book in de verkoop gooit, is het erg belangrijk dat je het eerst omzet in PDF-bestand. Hiermee voorkom je dat mensen nog wijzigingen in je e-book kunnen aanbrengen. Heb je dit gedaan dan is het tijd om het e-book te gaan verkopen. Heb je zelf een website, dan is het handig om je e-book via je eigen website te verkopen. Sommige e-books zijn zo goed dat ze zichzelf verkopen. Aan de andere kant kun je al een sterke basis op de markt hebben gezet met een veel bezochte website. Ook dan zal je e-book snel verkocht worden. Toch is het in de meeste gevallen zo dat je enige vorm van promotie voor je e-book zal moeten doen. Sociale media is hier bijzonder geschikt voor. Zorg ervoor dat je veel volgers hebt die geïnteresseerd zijn in wat je verkoopt. Plaats regelmatig berichten en zorg ervoor dat je volgers op de hoogte zijn van je e-book. Wees inspirerend en de verkopen van je e-book volgen al heel snel.