Onlinefoto’s verkopen

Onlinefoto’s verkopen

Zoals je op de website hebt kunnen lezen, zijn er diverse manieren om je geld online te verdienen. Naast het schrijven en verkopen van een e-book en het online casino spelen voor gratis spins, kun je als hobbyfotograaf online ook een aardig bedrag bijverdienen. In dit artikelen lichten we een aantal mogelijkheden toe.

Stockfotografie

Op het oog is dit een makkelijke manier om geld met je foto’s te verdienen. Toch wordt je hier allesbehalve slapend rijk mee. Wil je op deze manier geld verdienen, dan kies je een stocksite waar je vervolgens de foto’s van je keuze gaat uploaden. Populaire stocksites zijn Shutterstock en iStockPhoto. Omdat het aanbod van foto’s enorm is, is het erg belangrijk dat je foto’s uniek en opvallend zijn. Wil je een beetje verdienen, dan moet je hard werken. Denk hierbij aan het uploaden van honderden foto’s van de beste kwaliteit.

Werk voor de Muur en Nationale Beeldbank

Er zijn veel liefhebbers van mooie foto’s in ons land. Er is dan ook veel vraag naar unieke plaatjes. Ben je zelf liefhebber van echte Hollandse foto’s en schiet je deze dan ook graag, dan is de Nationale Beeldbank iets voor jou. De Nationale Beeldbank is alleen geïnteresseerd in typisch Hollandse beelden. Denk hierbij aan de natuur, typisch Hollandse gebouwen of een beeld van het straatleven. Overdreven nabewerking van de foto’s is bij de Nationale Beeldbank niet wenselijk. Pure foto’s zonder filters is waar het hier om draait. Je krijgt per foto betaald en dit kan oplopen tot een paar tientjes per foto. Een andere leuke manier om je foto’s online te verkopen is via Werk aan de Muur. Werk aan de Muur is een website waar klanten de mooiste foto’s uitzoeken om hun huis meer aan te kleden. Maak jij foto’s en bied je die via Werk aan de Muur aan, dan is de kans groot dat deze foto over een tijd bij iemand in huis hangt. Iedere fotograaf heeft een eigen shop. De allermooiste werken worden opgenomen in de algemene collectie van Werk aan de Muur. 15% van de opbrengst van je verkochte foto komt ten goede aan de bemiddeling van Werk aan de Muur.

Pak het groots aan

Wil je het groots aanpakken en ervoor zorgen dat je foto’s de hele wereld overgaan, dan verkoop je je foto’s via 746 Images. Deze website is vergelijkbaar met die van Werk aan de Muur. Waar Werk aan de Muur zich richt op de Nederlandse markt, is 746 Images werkzaam op de internationale markt. Let wel op: om toegelaten te worden tot deze website, moet je wel een selectieprocedure doorlopen. Je kunt hier alleen gelimiteerde en door een fotograaf gesigneerde foto’s verkopen.

Profielfoto’s maken

Steeds meer mensen ontdekken de kracht van social media. Zeker media als Facebook en LinkedIn kunnen je helpen bij het zoeken naar een (andere) baan. Wil je social media inzetten als middel voor een andere carrière dan is het wel belangrijk dat je profiel er professioneel uitziet. En dat is nu net waar voor jou als fotograaf de kansen liggen. Je kunt aanbieden om professionele foto’s voor een persoonlijk profiel te maken, maar dit kan ook heel goed voor bedrijfspagina’s op social media. Je dient de foto’s wel in een studio of op locatie te maken, maar de promotie van je diensten kan heel eenvoudig online.